torsdag 30 september 2010

Fältträning

Jaha, då va vi på fältträning i måndags. Matte hade skrivit ett långt inlägg som försvann sen från datorn, så hon blev inte så glad. Men här kommer en snabb summering...vi träffades kl 13 vid Torebo gård där vi pratade och gick igenom vad vi skulle göra under dagen. Alla verkade trevliga och det va blandat vorsteh och kleiner så det va skoj!
Vi åkte till fälten där vi skulle gå och vilka gigantiska fält!
Vi blev släppta två och två och jag tror matte och husse skämdes lite för mig för jag tog mig några rajder låångt iväg från matte och pipans ljud...
Ju mer vi gick ju mer fattade jag hur man skulle göra och ju gladare blev matte.
Innan vi skulle åka hem så skulle vi få träffa på fågel...jag stötte upp rapphönan och for iväg som ett skott efter den. Någon pipa hörde jag minsann inte. Konstigt då matte svor på att hon användt den.
jaja, ingen är perfekt och vi försökte igen med lina. Denna gången gick det bättre : )
Sen va det hemfärdsdags, då vi hade ca 2 timmar i bil för att komma hem.
Igår tränade matte och jag apportering då jag kan vara lite si och så med det och igår va jag både si och så. Matte sa att hon inte trodde att jag hade några hjärnceller...det va väl inte så snällt heller! Antingen är jag så het på gröten att jag springer och hämtar fågeln och tuggar och sliter på den eller så sitter jag bara kvar och verkar inte förstå kommandot "apport". Tips någon!!
För matte blir galen på mig.
Idag blir det ännu mer träning med fågelapportering för matte tänker inte ge sig minsann : )

Hellz

onsdag 22 september 2010

Hello alla

Jaha, matte har fortfarande inte fått tillbaka sin telefon så hon kan sätta in bilder på bloggen : ( Ni måste sakna att se mig, jag som är så söt : )
Denna veckan jobbar både matte och husse mycket så träning vet jag inte om det blir så mycket av, men på måndag ska vi åka till Falkenberg och träna fält igen : )
Det ser matte och husse fram emot.
Matte måste hinna anmäla mig till Växjö utställningen oxå, för på måndag går tiden ut. Hon är lite kluven för hon hade velat ställa mig själv där, men hon jobbar hela helgen och kan inte komma ifrån. Vi får se helt enkelt... Vet någon om någon annan ska ställa i Växjö?
Och anmäla till debutantprovet...det är mycket nu säger hon.
Nu är det läggdax, ikväll gick hela familjen på promenad, det va trevligt. Lille Sigge vill gärna hålla i våra koppel och det är väl sådär tycker matte, han suttar på dom...usch säger matte vad äckligt.

Kram Hellz

söndag 19 september 2010

Pälsvård

Matte tog fram sax och kam igår och då pep Alissa iväg som en avlöning. Jag däremot tycker att det är mysigt att matte ägnar bara mig lite tid. Hon som annars alltid har fullt upp med allt. Så matte klippte ur mina tassar och kammade igenom mig. Skönt! Tror ni att Alissa kom undan? Nope. Matte tvingade henne minsann. Och efter promenaden så fick vi våra klor klippta : ) Så ni kan ju tänka er att vi är fina nu. Matte tänker nog anmäla mig till Växjö utställningen, fast hon jobbar den helgen. Hmm, hur går det ihop sig?
Här hemma är det bara jag och matte som är vakna, alla andra sömntutor ligger och sover. Lillhusse Sigge vaknade halv 6 först men då va matte uppe och hämtade honom och gav han välling och sen somnade han om som en gris i mattes och husses säng. Men stackars matte kunde visst inte somna om så då klev jag oxå upp förstås. Man vill ju inte missa nåt.
Idag är min träningskompis Simao bortrest : ( så vi får klara oss själva på träningen. Matte säger att vi ska träna "stanna" puh!!!
Glömde säga att min andra lillhusse sover hos Indys lillhusse. Dom två är bästa kompisar och har träffats mer eller mindre hela dagarna sen i torsdags. Och "översovit" hos varandra.
Matte säger att allt är betalat och anmälet till en fältträning i Falkenberg om några helger. Nu vet hon lite mer vad vi ska träna på säger hon. Jaja, vi får väl se vem som bestämmer när vi väl kommer dit : )
Nu ska matte ta tag i saker och ting säger hon så Bye bye alla vänner!

Kram Hella

lördag 18 september 2010

Regn och åter regn

Vilket trist väder vi har. Tom jag och Alissa tycker det. Vill knappt gå ut. Matte och husse tvingar oss ut i regnet. Usch och fy!
Idag ska vi visst på kalas, Indys lillhusse fyller 1 år. Alltså är jag äldre än han. Jag bryr mig mer om Indy dock. Matte vet inte vad vi ska träna på söndag, hoppas inte bara "stanna". Det har hon gjort hela veckan. Nu måste vi sätta fart säger hon.

Kram Hella

onsdag 15 september 2010

Jälva hund!

Brukar Viggo säga när jag har råkat tugga sönder något som tillhör honom, men igår va det matte som sa så. Jag hade tuggat lite (mycket enl matte) på hennes bästa promenadskor av märket Ecco. Jaja, okej då ganska mycket på dom. Enligt henne var dom bara att slänga. Plus att hon sa att har hon inga promenadskor så kan det inte heller bli några promenader!
Hemska tanke! Tänk om det blir så!
Matte sa att om hon räknar ihop allt som jag tuggat på eller sönder så är det för tusentals kronor!
Måste nog försöka bättra mig på den fronten, så man slipper höra att man är en jälva hund!
Nu ska matte till jobbet och husse är på sitt så nu är vi själva ända till kl 18. Matte sa att om nåt är sönderbitet när hon kommer hem så blir det annons på Blocket. Så håll utkik Carina! ; )

Kram Hellz

söndag 12 september 2010

Intensiv helg!

Hello alla!
Denna helgen har varit ganska så intensiv kan man säga. I fredags for vi upp till Tidaholm men väl där fick vi bara sitta i bilen medans husse och matte åt på restaurang med dom andra deltagarna som skulle vara med på lördagen. Fuskit!
Sen åkte vi till vandrarhemmet och rastade av oss och husse, matte Carina,Marina, Jonas, Annika och Ellen drack vin och cider och pratade hund. Vadå tror dom att vi hundar sitter och berättar för varandra hur roliga våra hussar och mattar kan vara. Hmm, verkligen inte!
Nästa morgon så blev det frukost och rastning sen åkte vi till Tomas och Ingrid + Janne och deras fält för fältträning : )
Vi fick börja i gruppen för fågelkontakt och YES där gjorde man ju bort sig direkt. Jag va ganska het på gröten och tog mig en rajd på egen hand. Efter mycket träning och prat hur matte skulle handskas med mig så blev det ganska bra. Men sen mitt i allt det roliga skulle det drickas kaffe.
Vi fortsatte på ett fält där Tomas och Janne satt ut fåglar och som vi skulle få gå på två och två. Jag fick gå med Hulda. Dom tyckte att jag hade ett ganska bra sök för att nästan vara den första gången så jag tror att matte och husse blev glada. (att jag gjorde något rätt)
Tyvärr inte så mkt fågelkontakt, men men man kan inte få allt.
Efter korvgrillning och vila i bilen så körde vi mer fågelkontakt och då gick det genast bättre! Tomas va nöjd med mig, men visst sen sa han till matte att mycket träning kvarstår. Undra hur mycket? Jag är ju redan jaktchampion ju!? Ibland undrar jag hur mycket människor förstår? Inte lika mycket som vi hundar.
Efter ännu mer kaffe (hur mycket kaffe kan man dricka lixom?) så fick vi gå på fält igen och där sprang vi kan lova. Fick inga direkta fågelkontakter då heller. Stötte upp en rapphöna som jag följde efter men när matte skrek kom jag tillbaka till henne. Vilket fall som helst så har vi haft en riktigt trevlig dag och matte och husse gör inte annat än pratar om hur jag ska bli duktigare. Vi va hemma sent på kvällen och sov som grisar hela natten!
Idag söndag så har vi ju vår lilla träningsgrupp idag bara Jossan och hennes Simao och vi körde lite apportering och la en sökruta- jag fick dock bara träna på STANNA. Allt annat kul gjorde Simao och Alissa : (
Ikväll körde husse och vi hundar ut och tittade på fälten som jag visst ska få springa på.
Mattes telefon som ni vet är ju på lagning så hon hade sin gamla som oxå gick sönder igår så hon tog husses gamla som gick sönder IDAG.Maximal otur säger matte men jag vet inte...kanske klantig. Så tyvärr inga fotouppdateringar tills telefonen är lagad.
Nu kallar sängen.

Tack alla för en superhelg!

Hella

lördag 11 september 2010

Fältträning

onsdag 8 september 2010

Promenad

tisdag 7 september 2010

Husse med en bock han sköt i söndags.

Husse med en bock han sköt i söndags.

Hela klanen

måndag 6 september 2010

Sigges ponny

Full rulle idag

söndag 5 september 2010

Första kortet hemma :-)

Fler gamla kort

Spårhunden

Sixten var med och gick spår...

lördag 4 september 2010

Hittade lite gamla kort i telefonen

We love our bed

Alissa hemma!

Äntligen kom min bästis hem. Hon har fått bo hos mormor och morfar på Öland hela långa sommaren. Vi började med att cykla upp till Indy och hälsade på. Det har blivit mycket cyklande den sista tiden, husse har kommit på att det är ett smidigt sätt att motionera mig på. Husse och jag va och tog spruta häromdagen, jag skötte mig perfekt! Vägde 17,? kilo.
Mattes telefon är på lagning så hon har den gamla som hon kan blogga med men korten blir så dåliga. Det blev dom iofs med den "nya" oxå säger hon. Hon får väl införskaffa sig en annan då!
Näste helg ska vi åka bil upp till Tidaholm och träna, det ska bli roligt. Det enda matte oroar sig för är att Sigge kommer sakna sin mamma, fast jag tror att det är tvärtom. Matte är ganska fjantig med den lille. Han är minsann inte alltid så snäll ska ni veta, han drar mig både i öronen och svansen ibland. Matte säger att jag kan gå undan men vadå, då kan jag ju missa nåt!
Ja måste berätta om vår lilla träningsgrupp...för tillfället är det 2 storpudlar, 1 kleiner (jag) 1 Weimaraner (Indy) och en jaktgolden (Wilda),men alla har inte träffats än. Vi ska träna viltspår, apportering, lite av varje och samtidigt tränar vi ju passivitet och socialiserar oss! Det ska nog bli bra!
Jag som redan är flugjaktchampion behöver iofs inte träna på så mycket ; )

Hella

Hemma.

onsdag 1 september 2010