tisdag 30 mars 2010

Väntar


Den som väntar på nåt gott väntar alltid för länge

I skogen



Trist


Såhär trist kan det vara på morgonen

måndag 29 mars 2010

Hej igen

alla glada! Jag måste berätta att de tyvärr hänt lite olyckor inne dom senaste dagarna : (
Min matte och husse är inte så glada på mig. Jag hörde hur matte ringde husse och sa att nu lägger hon ut den där annonsen på blocket som dom pratat om, det ska visst stå " Hund skänkes mot annonskostnad" Kanske tur jag inte vet vad det betyder.
I lördags va vi och busade hos Ingvor och Lennart : ) Vi fick inga köttbullar men däremot fick vi leta kex på tomten. 2 ggr tom!!!
Jag gillar verkligen Ingvor och Lennart, det har ni säkert förstått, så mycket att jag råkar hoppa på dom av ren glädje.Jag har lite svårt att tygla mig.
Nu har matte och vi gått förbi jättemycket hästbajs utan att jag har slafsat i mig så lite nöjd är nog matte på mig trots allt.
I helgen blev det inte att vi träffade dom andra valparna för husse jobbade. Hoppas kunna göra detta nästa helg. Matte pratar om den helgen vi ska på valpträff...hon planerar minsann långt i förväg, hon säger att vi minsann inte ska vara sämst. Vi ska ligga i hårdträning, men känner jag matte så är det mycket snack och liten verkstad. För så har det varit hitintills.
På tal om planering i förväg...matte har stora planer för mig säger hon men hur ska man veta att det blir som man vill då? Planering säger matte. Jag fattar noll som vanligt.

HellaBella

lördag 27 mars 2010

Aldrig ifred


Nu når sixten oss ända hit.

Sängen


Gött säger jag bara :)

torsdag 25 mars 2010

Hundmat


Att hundmat kan vara så roligt

Idag får vi vila ute efter en lång runda

Idag får vi vila ute efter en lång runda i skogen.

tisdag 23 mars 2010

Gotte


Yes! Jag och lissan fick nåt gott. Strupe sa matte och att det luktar skunk. Men det gör inte oss nåt. Mera strupe åt hundarna!

Myser


Jag och sixten myser på fåret

måndag 22 mars 2010

Ny härlig vecka

Dom orden sa matte idag och vad kan det betyda tros? Lillhusse somnade precis så då har matte tid att hjälpa mig skriva här. Helgen som har gått har varit rolig för våran del.Vi har varit i skogen med Ingvor, Lennart, Sixten, Matte och Viggo. Plus att husse tog mig och åkte och träffade dom andra från valpkursen i söndags vilket va roligt. Det va bara 4 st som kom så våra hussar och mattar släppte oss och gissa om vi sprang : ) Sen tränade dom lite inkallningar på oss. Husse sa att jag kommer som ett skott! Sen åkte vi vidare till skjutbanan och gick lite för att öva skott men vadå jag är inte rädd för några skott. Husse tycker att jag är såå duktig. Något tråkigt som har hänt i helgen är att vi inte får vara i köket när familjen äter : ( eller lagar mat. Vi får snällt ligga på mattan precis utanför. Matte har fått säga till både mig och Lissan då vi lyckats smyga oss in under bordet. Men vi brukar få komma in efteråt och rensa under bordet :) Det är ju bra iaf. Igår kissade jag inne : ( Matte och husse blev jättepaffa då det inte har hänt på länge. Sen när matte räknade så hade inte vi varit ute på 4!!! timmar. Inte konstigt att man kissar inne då ju! Ibland tror jag att matte tror att husse släppt ut mig fast han inte har det och tvärtom. Jag kanske måste bli bättre på att säga till när jag vill ut.
Min matte går på någon slags "kärringjympa" som hon kallar det, hon vill bli smal och komma i dom fina kläderna husse köpt till henne som hon ska ha i skogen. Hon hade ingen koll på storlekarna när hon beställde dom verkar det som eller så va storlekarna vääldigt små. Tyvärr verkar det inte ge så stora resultat...hon skyller på husses goda mat och Sixten!!! Hur kan lillhusse ha nåt med mattes mage att göra???
Jag fattar noll. Matte pratar om att vi ska åka och hälsa på mina syskon någon helg i sommar, WOW vad skoj det ska bli. Hoppas, hoppas bara att det inte är helgen som matte jobbar. Nu har matte annat att göra säger hon så HejSvejs

Hella

Utanför


Här ligger vi och tycker synd om oss själva

söndag 21 mars 2010

Utanför


Nu får inte vi vara i köket när någon äter har matte bestämt.

lördag 20 mars 2010

Skogen


Nu har vi varit och gått i skogen hela gänget

fredag 19 mars 2010

Sängen är bäst!


Vi gillar att ligga i sängen. Matte pratar om grustag men det vet vi inget om.

torsdag 18 mars 2010

Torsdagkväll

Idag är det torsdag och matte kom på att vi inte bloggat på flera dagar : (
Matte har jobbat och husse har jobbat och då säger hon att det inte finns tid att sitta vid datorn. Alissa och jag har fått jättegoda märgben och denna gången skötte jag mig bättre, så det kan vara möjligt att vi får det fler gånger vilket jag hoppas. Både igår och idag kom favvoLennart och tog oss på promenad vilket vi gillar. Vi sprang på isen och hade jätteskoj. Alissa fick höra sen att hon inte riktigt lyssnade på Lennart men att JAG faktiskt är lydig och duktig. Matte säger att Alissa har knäck i öronen och att det är åldern som gör att hon gör lite som hon vill. Vad vet jag? Jag gillar att få beröm så jag gör som matte och husse och Lennart säger. Vi fick även köttbullar av Lennart, konstigt då Alissa inte är lika duktig som jag. Alltså lönar det sig att inte lyda!?
Nu säger matte att det är läggdax, hon verkar vara trött för vi råkade skälla ut tidningsbudet inatt så matte vaknade oops!

HellaBella

måndag 15 mars 2010

Ett får till


Tur man har lite fantasi kvar

Vid stallet



Helgen som gick

Idag är det måndag och helgen som gick bara susade iväg. Husse har jobbat, matte, lillhusse och vi hundar har varit mycket ute och promenerat bort till en lekplats så att lillhusse har fått gunga lite och gått bort till stallet och tittat på hästarna. Dom är såå spännande att titta på. Jag kanske är liite rädd för dom, men det behöver vi inte prata högt om. Matte säger att vi ska gå dit oftare. På vägen till stallet ligger det hästbajs och både jag och Alissa tycker om det men av nån konstig anledning gör inte matte det så varje gång vi går förbi såna högar och vi inte kan styra oss utan slänger oss över det så blir hon tokarg....och min matte kan bli arg vill jag lova. I lördags fick matte plocka ut såna bollar ur munnen på mig och sen svor hon långa ramsor om hur äckligt det va att ha på händerna. Känsliga människa!
I söndags försvann husse som vanligt utan mig : ( han skulle hjälpa nån kompis med hans skjutna vildsvin men när han kom hem hade han några döda fåglar med sig. YIPPII
Jag fick lukta lite och hålla, gissa om jag fick beröm. Sen slängde husse fågeln och jag fick hämta den och bar tillbaka den till husse. Sen fick Alissa hålla fågeln men hon bara tuggar sönder den. Hon va inte alls lika duktig som jag SÅ DET SÅ!
Vi fick dessa underbara märgben igår och matte gillade inte alls hur jag betedde mig. Sixten fick vara en stund hos Ingvor (hans farmor) medans matte gjorde en cheesecake och då fick vi benen att tugga på. Sen skulle matte ta benet från mig men det gillade jag inte. Och att jag inte gillade det gillade inte matte. Så hon tog benet flera gånger från mig tills det kändes ok för henne.
Sent på kvällen igår fick jag gå ett blodspår : ) Husse sa när vi kom tillbaka att såhär duktig har Hella aldrig varit. Jag bar klöven hela vägen hem. Jag gillar när matte och husse är glada. Och ÄNTLIGEN är Lennart på benen, jag fick träffa honom igår. Snart kanske Lennart och Ingvor kommer och går ut med oss igen.

HellaBellaSlangbella

söndag 14 mars 2010

Kolla blicken



Fårskalle


Matte sa nåt om fårskalle man kan ju undra vad det är? ;)

torsdag 11 mars 2010

Torsdag

Jaha, vad ska jag börja. Igår så va både matte och husse lediga så vi tog Sixten i vagnen och gick neråt stallet och skogen. Matte tycker att det är så fint vid stallet med alla hästar men vågar gå fram, det gör hon inte : )
Vi tittar på håll. Från stallet kom en stor svart hund och började följa efter oss och det tyckte inte matte om utan hon sa åt hunden att gå hem och det gjorde den. Husse skämdes för att han sa att matte såg rolig ut när hon skrämde iväg hunden. Då sa matte att det bryr jag mig inte om. Matte pratade om dåligt samvete, jag tror inte att jag har det för det säger matte, för om jag hade haft det så hade jag inte bitit sönder så mycket saker.
Matte har köpt märgben till oss men glömde dom på jobbet SUCK jag som längtar såå efter dessa ben som Lissan pratat så mycket om. Den som väntar på nåt gott väntar alltid för länge... alltid jag iaf
Nu ska matte och husse börja köra lite mer med dummyn med mig sa dom. Inte så stora krav men jag vill ju gärna ta dummien och gå till korgen och lägga mig och tugga på den men det får man visst inte göra. Husse skulle ordna några små pippi som jag skulle få träna på också. Det låter skoj. Imorgon ska jag få träffa Indy igen : ) Han ska ev bli pappa till våren. Han hade en donna från Danmark hemma några dagar, vi fick dock aldrig träffa henne. Men Indy träffar jag mer än gärna.
Nu ska visst Sixten vakna så nu blir det fullt ös igen, vilket jag gillar

HellaBella

måndag 8 mars 2010

Mat


Nu vankas det mat igen. Bäst att hålla till i köket

Nu ska jag vila


För vi har varit på lekplatsen och gungat

Kalashelg : )

I helgen har det varit kalas här för min lillhusse fyllde hela 5 år. Han är så stolt att han är äldst av oss. Jag och Alissa har fått god lasange, kycklinggott och tom tårta! Pojkarnas mormor gav oss lite i tron om att matte inte skulle se det, men det gjorde hon visst. Jag har knappt bitit sönder något i helgen : ) Bara lite smågrejor. Men det verkar vara just smågrejor som matte blir mest ledsen över. Mina Ingvor och Lennart har jag knappt sett till : ( Stackars Lennart ligger sjuk. men Ingvor och hennes kompis Eva tog oss på promenix i lördags. Härliga människor. Dom tycker att jag drar i kopplet och då har matte sagt till att dom ska/får säga till mig men det gör dom inte. Dom släpper mig lös så jag springer av mig det värsta och sen brukar jag vara duktig i kopplet. Alla sätt är bra utom dom dåliga!
Nu ska visst min matte skriva ett mail till min pappas matte, undra vad hon ska skriva? Att jag inte sköter mig? Hemska tanke. Glömde säga att Alissa fyllde 10 år i fredags, jisses vad gammal!

HellaBella

fredag 5 mars 2010

Lite till


Och sixtens favoritsked från tupperware rök idag oxå. Matte är lagom glad på mig not

Mer sönder


Detta har jag roat mig med medans matte lagat mat

onsdag 3 mars 2010

tisdag 2 mars 2010

Sko


Viggos känga och ett lypsyl. Kängan bet jag sönder förra veckan men det andra goda idag :) tror ni att matte är stolt över mig?

Sönderbitit


Matte sa att hon ska lägga ut dagens bild på vad jag har tuggat på när vi varit ensamma. Här har vi lite papper

måndag 1 mars 2010

Morot


Igår fick jag smaka morot och bara älskade det. Idag får jag titta på när sixten och Viggo äter det. Kanske kanske får jag smaka

Bädda rent?


Matte försöker bädda rent men det verkar svårt med två hundar som tar plats

Jobbigt


Jobbigt värre tycker lissan. Kolla minen!