torsdag 31 december 2009

Gott nytt år alla!

Idag är det nyårsafton och på fm åkte vi hem till några som har två katter och deras skålar länsade jag och Alissa. Det va gott tyckte vi. Husse skulle hjälpa till att skära ett rådjur och gissa om det va spännande, jag och Alissa stod som hökar vid dörren och väntade på att kanske få en smakbit. Vi fick varsin klöv iaf...snålisar!
Idag ska det visst skjutas en del och det gillar inte Alissa, hon gillar inte smällare alls men min kompis Indy kommer oxå så jag har nog att göra att springa efter honom. Förstår inte varför han tycker att jag är jobbig...
Nu ska matte och vi hundar börja på med maten, eller matte iaf fast jag vet att i köket finns massor av godsaker så där hänger jag gärna..

HellaBella

söndag 27 december 2009

Vildsvin


Igår fick jag följa med husse Alissa. Husse skulle ut och stycka en gris och han skulle kolla till åteln. Det stog några grisar framme när han kom så han sköt en. Alissa fick hjälpa husse att leta upp grisen i slyet. Jag fick vänta i bilen men sen fick jag hoppa ut ur bilen och lukta på grisen. Det var otäckt till en början jag ville upp i knät på husse, men efter ett tag vågade jag gå fram och lukta lite. Det var spännade... Hoppas jag får följa med igen.

HellaBella

lördag 26 december 2009

Skotträning

Igår så sa husse och matte att det va dags för lite skotträning så vips satt vi i bilen ut till skjutbanan. Matte lämnade av husse där för att sen åka iväg en bit med mig. Där tog hon fram ett nytt gott godis som heter Frolic som jag bara ÄLSKAR och sen busade vi i snön. Min matte kan vara redigt rolig ibland. Sen gick det av några skott på håll men jag brydde mig inte. Så vi åkte närmare skjutbanan och busade och husse sköt men duktig som jag är brydde jag mig inte. Till slut åkte vi till skjutbanan där husse va och där tog matte fram nåt skoj en klöv Yihoo den älskar jag och när husse sköt busade vi med klöven och jag tänkte inte nåt på skotten. Matte och husse va impade av mig och jag fick jättemycket beröm. Jag kan vara såå duktig faktiskt.

På julafton så va jag och Alissa själva i två omgångar och inga olyckor inne, tror jag har fattat nu att man faktiskt kissar och bajsar UTE! Bra va?

HellaBella

fredag 25 december 2009

Spanar



Slapp i soffan


Idag ska vi ut och skotträna efter vi har slappat i soffan.

torsdag 24 december 2009

Julafton


God jul alla!

söndag 20 december 2009

Nya leksaken


Det är konkurans om nya leksaken. :)

fredag 18 december 2009

torsdag 17 december 2009

Ny leksak


Hella inviger aktiveringsbollen

onsdag 16 december 2009

I snön


Vad härligt med snö tycker hella

tisdag 15 december 2009

måndag 14 december 2009

Husse


Jag fick inte följa med denna gången heller de säger att jag är för liten.

söndag 13 december 2009

Hos indy


Idag är vi hos indy igen

Fredag

Ojoj i fredags så hade vi superskoj. Träffade Petra, Isac, Lucas, Columbus, Andreas och Ella. Massor av folk och roliga Indy och katten Lumbus som jag tycker är väldigt spännande. Matte och alla dom andra skulle baka pepparkakor, så vi hundar fick sköta oss själva vilket gick jättebra. Inga olyckor här inte! När pepparkaksbaket va avklarat gick vi bort till skogen och släppte oss hundar, gissa om jag sprang. Matte verkade lite orolig just för att jag sprang som en blådåre.Sen kom husse och hämtade oss på kvällen. Igår lördags så fick jag och Alissa sitta i bilen ett tag för husse jobbade och matte skulle på nåt som heter Leos lekland med småhussarna. Lekland? Fattar hon inte att jag skulle vilja gå dit oxå? Det får nog bli en annan gång...
Idag söndag vet jag inte vad som kommer hända, men nåt roligt hoppas jag ju förstås på...

lördag 12 december 2009

Ny liggställning


Har kommit på att man kan ligga såhär oxå

Ny liggställning


Har kommit på att man kan ligga såhär oxå

fredag 11 december 2009

Tomte


Hella är lagom nyfiken av den lilla tomten som kom på besök :)

onsdag 9 december 2009

Onsdag

Idag när vi var i skogen så kom en annan hund med sin matte och husse mot oss. Matte kallade in oss men både jag och Alissa ville hälsa på hunden istället för att komma till matte. Matte skrek ännu högre men den andra hunden var såå himla rolig. Sen rätt som det var så hade matte tagit både mig och Alissa i nackskinnet och lät väldigt arg. Hon fick be om ursäkt och sen pratade matte lite med den andra hundens matte och husse. Sen gick vi vidare. Jag och Alissa råka veta att det ligger spagetti(???) i skogen och dit sprang vi igen. Men vips så va matte där och tog oss i nackskinnet igen och kopplade oss. Tyckte hon mumlade nåt om att detta va sista gången vi var i skogen. Men det hoppas jag inte. Hemskt vad arg min matte kan vara!
Sen fick vi snällt gå hemåt.
Igår så hade husse lagt ett viltspår igen, gick inte så bra dock för i skogen fanns en liten flicka och hennes pappa och dom va mycket intressantare än spåret. Men jag tror att snart lägger han ett spår till och då ska jag visa att jag är duktig.

HellaBella

tisdag 8 december 2009

Dragkamp


Har lite dragkamp med lillhusse

måndag 7 december 2009

Rena kläder


Varför lägger matte dom rena kläderna i soffan när hon vet att jag alltid lägger mig på dom?

söndag 6 december 2009

Berg av kläder


Min husse är duktig på att lägga kläder i en stor hög och på den högen ligger jag just nu :)

lördag 5 december 2009

Lördag 5/12

Idag packade matte väskan på morgonen och det brukar betyda att vi ska på nåt roligt. Hon packade Sixtens mat, en massa bakgrejor, hundmat (till mig) och några av Sixtens leksaker. Vi körde till husses nya jobb och tittade lite, det skulle visst vara invigning där idag. Men det va visst inte dit vi andra skulle, för vi satte oss i bilen och körde vidare. Efter en stund va vi framme i Korsberga hos Sara, Chrille, Lovisa och hundarna Vilja, Mira och Flippa. Flippa är Alissas "valp" och ser ut ungefär som mig medans dom andra två är storpudlar. Jag kände mig inte så välkommen då dom flesta visade att jag skulle "hålla mig på mattan" så det fick jag ju göra. Matte och Sara hade bakdag så vi hundar fick sköta oss lite själva och när matte varit ute med mig en bra stund och inget hände gick vi in och då råkade det komma på mattan : ( ojdå! Men det va ju så spännande att titta på dom andra hundarna och att slicka lite på Lovisa och Sixten. Jag och Sixten kommer redigt bra överens vilket är jätteroligt, jag ligger ofta på hans lekmatta och han plockar lite på mig, skulle han råka dra istället för att plocka så går jag undan. Sen när han äter så har han ofta mycket mat på händerna som han tar ner till min nivå så jag kan slicka lite på dom. Vilket jag tycker är kanon! Nu ikväll har matte och husse varit på rastaurang helt själva för första gången på måånga månader, så vi har fått klara oss själva vilket vi oxå gjort. Inga olyckor här inte! Nu ska jag sova.

HellaBella

fredag 4 december 2009

Flera ute i skogen


Självklart ska resten va med på kort inte bara jag!

I skogen


Nu är vi och går i skogen. Alltid lika roligt. :)

onsdag 2 december 2009

Inte alls skyldig


Här ligger jag bland en del grejor som jag inte får bita på

tisdag 1 december 2009

Tisdag

Hello alla!
Idag har matte, Sixten, jag och Alissa varit ute i rottne hos Ulle och Max. Max hade en massa roliga leksaker som jag hade svårt att låta bli. Matte fick säga till mig flera gånger. Sen hände det en olycka inne oxå : ( jag hade så roligt och sprang omkring så det bara råkade komma. Tur att ingen blir arg på mig när det händer iaf. Idag fick matte ett brev där det står att vi är välkomna på Valpkurs. Hmm, valpkurs, jag är ju nästan vuxen och stor och duktig. Enligt mig själv iaf. Vi får se vad vi kan tänkas lära oss. Husse ska gå med mig dom flesta gångerna. Nu ska jag gå och vila för besöket i rottne tog på krafterna

Hella